ŽIRIJAkrog Božena Angelova, predsednica

Violinistka Božena Angelova je svojo glasbeno pot začela v rodnem Mariboru. Prvi stiki z glasbo so bili ob očetu violinistu in ob mami, ki se ljubiteljsko ukvarja z glasbo nekako samoumevni, prve ure violine so potekale kar doma. Kasneje je bila Božena sprejeta v razred Mire in Mirka Petrača na glasbeni šoli v Mariboru. Študij je nadaljevala na visokih šolah ter univerzah za glasbo v Celovcu, Bernu, Salzburgu, Palermu in v Baslu, kjer je študirala violino pri Helfriedu Fistru ter pri Igorju Ozimu, komorno glasbo pri  Rainerju Schmidtu in baročno violino pri Enricu Onofriju ter pri Reinhardu Goeblu.
Bila je članica mladinskega orkestra Gustav Mahler. Kot solistka je nastopila z orkestrom Slovenske filharmonije, z orkestrom SNG Maribor, s simfoničnim orkestrom iz Celovca ter z orkestrom Ars Academica iz Španije.
Je prvonagrajenka mnogih slovenskih in mednarodnih tekmovanj. Med študijem je bila štipendistka ministrstva za kulturo Republike Slovenije ter švicarske vlade.
Kot solistka in komorna glasbenica je gostja številnih mednarodnih glasbenih festivalov v Evropi, ZDA in v Mehiki. Redno sodeluje z ansambli Musica Cubicularis, Ensemble 1700 ter ter z ansamblom Il suonar parlante. Snemala je za RTV Slovenija ter za ORF v Avstriji. Vodila je delavnice za violino in za komorno glasbo v Sloveniji, v Avstriji ter v Mehiki. 
Kot lektorica poučuje violino, komorno glasbo in historično izvajalsko prakso na univerzi za glasbo Mozarteum v Salzburgu.krog Verica Belič

Verica Belič

Vera Belič je bila študentka Akademije za glasbo v Ljubljani, kjer je leta1976 diplomirala pri prof. Leonu Pfeiferju. Študij je nadaljevala na Visoki šoli za glasbo na Dunaju pri prof. Wolfgangu Schneiderhanu in v Luzernu. Od leta 1982 je namestnica koncertnega mojstra v Orkestru slovenske filharmonije, v različnih komornih zasedbah nastopa doma in v tujini.  krog Žiga Brank

Žiga Brank

Violinist Žiga Brank je eden najvidnejših slovenskih violinistov in pedagogov. V njegovi igri so številni kritiki izpostavili rafiniran ton širokega spektra, tehnično briljanco in virtuozno razvnetost. V preteklih letih se je veliko posvečal glasbi za solo violino, sicer pa ima bogate izkušnje tudi kot orkestrski in komorni glasbenik. Bil je koncertni mojster SNG Opera in Balet Maribor, član Zagrebških solistov in Orkestra Slovenske Filharmonije. Kot solist je nastopil z mnogimi orkestri pri nas in v tujini (RTV Simfonični orkester, Komorni Godalni Orkester SF, Državni orkester Slovaške Košice, Sarajevska Filharmonija, Raanana Simfonietta Izrael). S Simfoničnim orkestrom RTV je leta 2017 premierno izvedel prvi koncert L. M. Škerjanca. Za seboj ima številen opus izvrstnih posnetkov za RTV Slovenija in obsežno diskografijo: Dela Mozarta, Beethovna in Ernsta s pianistko Dunjo Robotti (2010), celotni cikel solo sonat E. Ysayeja (2013), 24 capricc Niccoloja Paganinija (2017) in v zadnjem letu izdano zgoščenko z deli Kodalya, ki jo je posnel z violončelistom Milanom Hudnikom. V zadnjem letu sodeluje tudi s pianistom Petrom Milićem s katerim sta imela odmevne recitale pri nas in v tujini. Poučevanje in prenašanje znanja, ki ga je pridobil pri najbolj uglednih profesorjih, ostaja njegova osrednja profesionalna pot. Poučuje na Akademiji za glasbo v Ljubljani, honorarno sodeluje tudi s Konservatorijem za glasbo in balet v Ljubljani. Redno vodi mojstrske tečaje in seminarje. Igra na instrument italijanskega mojstra DallAglia, izdelan leta 1834 v Mantovi, ki mu ga velikodušno izposoja družina J. Schalamuna.